Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Könnyed sült cékla – egyszerű, különleges egészséges GM köret

Hoztunk egy egészséges köret ötletet a mindennapokra! A cékla magas rosttartalma mellett igen kedvező antioxidánsként is szolgál. Próbáljuk ki frissensült húsok, halak mellé!

sült cékla gluténmentes köret receptHozzávalók 2 főre:

  • 2 db cékla (kb. 500 g, tisztítva 380 g)
  • 1 teáskanál napraforgóolaj (5 g)
  • 1 teáskanál balzsamecet (5 g)
  • 1 teáskanál méz (5 g)
  • 1 teáskanál napraforgómag (5 g)
  • 1 teáskanál tökmag (3 g)

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt
  • A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra.
  • Tegyük egy sütőtálba, keverjük hozzá az olajat és a balzsamecetet, majd lefedve tegyük az előmelegített sütőbe fél órára.
  • Sütőből kivéve keverjük hozzá a mézet és a tökmagot, majd tálalhatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk!

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagban egy adagban
Energia 284,4 kcal /1188,5 kJ 142,2 kcal / 594,4 kJ
Fehérje 6,5 g 3,2 g
Zsír 8 g 4 g
Szénhidrát 44,7 g 22,3 g
Élelmi rost 16,5 g 8,2

A gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , ,

Ad