Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Cukkinis gluténmentes bagett – élelmi rostban gazdag

Mai reggeli péksüteményünk egy gluténmentes bagett. Rosttartalmát útifű maghéjjal és reszelt cukkinivel emeltük, így élelmi rostban gazdag (> 6g / 100g)

gluténmentes cukkinis bagett receptHozzávalók 1 nagyobb vagy két kisebb begetthez:

Elkészítés:

  • Alaposan mossuk meg a cukkinit, majd reszeljük le
  • Nyomkodjuk ki a lereszelt cukkini levét
  • Ezután a liszteket, a lenmagpelyhet, az útifű maghéjat, a sót, a reszelt, a kicsavart cukkinit, és a vizet keverjük össze, és alaposan dolgozzuk ki. Ezután formázzunk belőle péksüteményt (bagett, vagy zsemle)
  • 10 percet pihentetjük a tésztát
  • Pihentetés után 180 °C fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük!

FONTOS!!! Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágjuk!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Tápanyagtartalom 1 nagyobb (kb. 500 g) bagett 2 kis (kb. 250 g/ db.) bagett
Energia 2364,4 kJ 6 / 567,9 kcal 1182,2 kJ / 284,0 kcal
Fehérje 27,5 g 13,8 g
Zsír 20,2 g 10,1 g
  amelyből telített zsírsavak 3,5 g 1,8 g
Szénhidrát 65,1 g 32,6 g
amelyből cukrok 13,8 g 6,9 g
Rost 37,6 g 18,8 g

A  gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,