Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Joghurthab karamellizált sárgabarackkal és pirított mogyoróval – 30 perc

Joghurthab barackkal és mogyoróvalHozzávalók:
30 dkg natúr joghurt
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
4-6 db sárgabarack
3-4 evőkanál kristálycukor
5 dkg sótlan mogyoró

Elkészítés:
A habtejszínt a porcukorral felverjük majd óvatosan összeforgatjuk a natúr joghurttal.
Kis poharakba adagoljuk és hűtőbe tesszük.
A mogyorót száraz serpenyőbe szórjuk és pár perc alatt megpirítjuk (közben meg-megrázogatva).
Ha kész, félretesszük hűlni, majd ha már kihűlt, apróra vágjuk.
A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk.
A cukrot egy kis lábasba öntjük és közepes lángon melegíteni kezdjük.
Néhány perc elteltével karamellizálódik a cukor, ekkor hozzáadjuk a sárgabarack darabokat, megforgatjuk benne, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
A hűtőből elővett krémek tetejét megszórjuk az apróra vágott pirított sótlan mogyoróval és ráhelyezünk 1-1 darab karamellizált sárgabarackot.

Elkészítési idő: 30 perc

Gluténmentes joghurthab receptünket el lehet készíteni úgy, hogy laktózérzékenyek is problémamentesen tudják fogyasztani!

Ez esetben csak arra kell odafigyelni, hogy a felhasznált tejszín és a natúr joghurt legyen laktózmentes!

Kategória: ,