Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sárgadinnye krémleves – gluténmentes, tejmentes

gluténmentes tejmentes sárgadinnyekrém levesHozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 db 2-2,5kg-os jól behűtött (“tányér méret”) sárgadinnye
    70 dkg nettó sárgadinnyehús
  • 2 dl ALPRO kókusz főzőkrém (“kókusztejszín”)
  • 1,5 dl ALPRO kókuszos-mandulás ital
  • 20g 1 csapott evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő eritrit édesítőszer)
  • 10g (1 tasak) bourbon vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A hideg dinnyét éles késsel cikk-cakkos vonalban félbevágjuk és óvatosan kettéválasztjuk. Ha billeg, akkor kiegyenesítjük a talpát.
  • A magjait kikanalazzuk és kidobjuk, majd óvatosan kikanalazzuk a húsát, a 2 adaghoz kimérünk 70 dkg-ot. Kb. 1 cm vastag héj maradjon – és a cikk-cakk minta is megmaradjon.
  • A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kókusz főzőkrémet, a kókuszos-mandulás italt, a vaníliás cukrot és a cukrot (vagy édesítőszert), és botmixerrel turmixoljuk.
  • Az így kapott levest a cikk-cakkos dinnyetányérokba kanalazzuk és azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 25-30 perc

Nehézség szint: könnyű

Tápanyagtartalom 1 adagban

Energia 1263 kJ / 303 kcal
Fehérje 4,4 g
Zsír 10 g
amelyből telített zsírsavak 8 g
Szénhidrát 47 g
amelyből cukrok 46 g

A sárgadinnye krémleves receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Sárgadinnye krémleves nem csak gluténmentes, hanem tejmentes is így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beilleszthetik diétájukba.

Kategória: