Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes cukkinis tócsni

gluténmentes cukkinis tócsni receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cukkinis tócsnival bővült.

Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen, gyorsan elkészíthető, felhasználható. Most egy percek alatt elkészíthető, cukkinis tócsnival leptem meg magunkat uzsonnára. Szinte ugyan úgy készül, mint a „hagyományos”, de jobban kívánja a sót és fokhagymát. Leginkább „pufisabban” szeretem, így többet sütöttem ebből, mint a vékonyabb fajtából.

Hozzávalók (4 főre):

  • 360 g friss cukkini
  • 150 g Naturbit Bacis-mix gluténmentes liszt
  • 1 db L-es méretű tojás
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint fokhagyma granulátum
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só (picit többet kell tenni bele, minta hagyományos tócsnihoz)

Sütéshez:

  • bőséges olaj

A gluténmentes cukkinis tócsni elkészítése:

  • Alaposan mossuk meg a cukkinit.
  • Reszeljük le egy apró lyukú reszelőn.
  • Ne nyomjuk ki a levét.
  • Erre vágjuk fel apróra a friss petrezselymet.
  • Üssük bele a tojást is.
  • Mehet hozzá az összes fűszer, bors, fokhagyma is.
  • Keverjük el egy kanállal.
  • Mérjük rá a lisztet is.
  • Ezt is keverjük el alaposan.
  • Bő, forró olajba tegyünk ízlés szerinti mennyiségű tócsnit.
  • Süssük meg mindkét oldalát.
  • Szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
  • Tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes cukkinis tócsni tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes cukkinis tócsni recept

gluténmentes cukkinis tócsni recept

Kategória: , , ,