Gluténmentes cukkinis tócsni
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cukkinis tócsnival bővült.
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen, gyorsan elkészíthető, felhasználható. Most egy percek alatt elkészíthető, cukkinis tócsnival leptem meg magunkat uzsonnára. Szinte ugyan úgy készül, mint a „hagyományos”, de jobban kívánja a sót és fokhagymát. Leginkább „pufisabban” szeretem, így többet sütöttem ebből, mint a vékonyabb fajtából.
Hozzávalók (4 főre):
- 360 g friss cukkini
- 150 g Naturbit Bacis-mix gluténmentes liszt
- 1 db L-es méretű tojás
- fél csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint fokhagyma granulátum
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só (picit többet kell tenni bele, minta hagyományos tócsnihoz)
Sütéshez:
- bőséges olaj
A gluténmentes cukkinis tócsni elkészítése:
- Alaposan mossuk meg a cukkinit.
- Reszeljük le egy apró lyukú reszelőn.
- Ne nyomjuk ki a levét.
- Erre vágjuk fel apróra a friss petrezselymet.
- Üssük bele a tojást is.
- Mehet hozzá az összes fűszer, bors, fokhagyma is.
- Keverjük el egy kanállal.
- Mérjük rá a lisztet is.
- Ezt is keverjük el alaposan.
- Bő, forró olajba tegyünk ízlés szerinti mennyiségű tócsnit.
- Süssük meg mindkét oldalát.
- Szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
- Tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes cukkinis tócsni tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors cukkini étolaj fokhagyma gyors It's us Naturbit Basic Mix petrezselyem só tojás