Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kaszinótojás, Kolosfree módra

kaszinótojás recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kaszinótojással, bővült.

Farsang, házi buli, szilveszter vagy egy party? Mi más is lehetne a menü, mint a „Retró” kaszinótojás. Persze nem is Kolosfreefood lennék, ha nem tettem volna bele egy csavart. Az újragondolás eleme az avokádó lett. Ez került a tojások sárgájába, így lett kiadósabb, krémesebb számomra a kaszinótojás. Jo bulizást kívánok!

Hozzávalók (10 db fél tojás):

  • 5 db egész L-es méretű tojás
  • 150 g avokadó (ez már a tisztított mennyiség)
  • 20 g szobahőmérsékletű növényi margarin
  • ízlés szerint őrölt szerecsendió
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál só

A gluténmentes kaszinótojás, Kolosfree módra elkészítése:

  • A tojásokat főzzük keményre.
  • Hűtsük le és pucoljuk meg azokat.
  • Pucoljuk meg az avokádót.
  • Vágjuk ketté a tojásokat.
  • Óvatosan vegyük ki a megfőtt, kemény sárgájukat.
  • Egy tálba tegyük ezeket.
  • Adjuk hozzá az avokádót.
  • Mehet mellé a szobahőmérsékletű margarin.
  • Fűszerezzük.
  • Az egészet alaposan keverjük el, habosra.
  • Habzsákba töltsük a krémet.
  • Ennek segítségével töltsük meg a tojások sárgájának a helyét.
  • Hűtsük le, és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes kaszinótojás, tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kaszinótojás recept

gluténmentes kaszinótojás recept

Kategória: , ,