Gluténmentes kaszinótojás, Kolosfree módra
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kaszinótojással, bővült.
Farsang, házi buli, szilveszter vagy egy party? Mi más is lehetne a menü, mint a „Retró” kaszinótojás. Persze nem is Kolosfreefood lennék, ha nem tettem volna bele egy csavart. Az újragondolás eleme az avokádó lett. Ez került a tojások sárgájába, így lett kiadósabb, krémesebb számomra a kaszinótojás. Jo bulizást kívánok!
Hozzávalók (10 db fél tojás):
- 5 db egész L-es méretű tojás
- 150 g avokadó (ez már a tisztított mennyiség)
- 20 g szobahőmérsékletű növényi margarin
- ízlés szerint őrölt szerecsendió
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 1 teáskanál só
A gluténmentes kaszinótojás, Kolosfree módra elkészítése:
- A tojásokat főzzük keményre.
- Hűtsük le és pucoljuk meg azokat.
- Pucoljuk meg az avokádót.
- Vágjuk ketté a tojásokat.
- Óvatosan vegyük ki a megfőtt, kemény sárgájukat.
- Egy tálba tegyük ezeket.
- Adjuk hozzá az avokádót.
- Mehet mellé a szobahőmérsékletű margarin.
- Fűszerezzük.
- Az egészet alaposan keverjük el, habosra.
- Habzsákba töltsük a krémet.
- Ennek segítségével töltsük meg a tojások sárgájának a helyét.
- Hűtsük le, és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kaszinótojás, tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: avokádó bors gluténmentes party snack gyors margarin só szerecsendió szilveszter tojás