Gluténmentes kelbimbós-baconos zabpenne
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kelbimbós-baconos zabpennével bővült.
Az egyik kedvenc téli zöldségem a kelbimbó. A kelbimbó szinte kívánja a narancsot. A kettő együtt leírhatatlan ízorgiát kínál nekünk. Most kevés időm volt ebédet készíteni, így magára hagytam sülni-párolódni a kelbimbót a narancslével, aztán ment bele bacon, majd még az egészre öntöttem növényi főzőtejszín helyettesítőt. Kész is lett az ebéd.
Hozzávalók (2 főre):
Mártáshoz:
- 500 g kelbimbó
- 2 dl 100%-os narancslé
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint pár szem köménymag
- csipet só
- 200 ml Ráma növényi főzőtejszín alternatíva
Tészta:
- Avena GoFit 200 g gluténmentes zabtészta penne
- 3 l víz
- csipet só
Tetejére:
- ízlés szerint szárított zellerzöld
A gluténmentes kelbimbós-baconos zabpenne elkészítése:
- Melegítsük elé a sütőt 200 C-ra.
- A kelbimbót tisztítsuk meg.
- Vágjuk ketté és mossuk meg.
- Egy tepsibe szórjuk bele a kelbimbót.
- Fűszerezzük borssal, köménymaggal és csipet sóval.
- Öntsük bele a narancslevet.
- Alufóliával takarjuk le, hogy meg tudjon párolódni a zöldség.
- Kb. 10-15 perc alatt kész is lesz.
- Kockázzuk fel a bacon-t.
- Szórjuk bele ezt is.
- Most már alufólia nélkül süssük tovább pár percig.
- Forraljunk fel vizet egy csipet sóval.
- Szórjuk bele a zab pennét, és néha keverjük meg.
- 4-5 perc alatt kész is lesz a tészta.
- Vegyük ki a tepsit és még forrón öntsük bele a főzőkrémet.
- Keverjük össze alaposan, de óvatosan, vigyázva hiszen a tepsi forró!
- Közben már készen is lett a penne.
- Keverjük össze a tésztát a mártással és szórjuk meg a szárított zerrelrel.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kelbimbós-baconos zabpenne tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors gluténmentes száraztészta gluténmentes zabtészta ivóvíz kelbimbó köménymag narancslé só zeller