Gluténmentes őszi zsemle Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes őszi zsemle Air fryerben sütve bővült.
Egyszerű zsemlét is szebbé lehet varázsolni kis fantáziával. Nagyon szép, mutatós, finom lett. Próbáljátok ki Ti is.
Hozzávalók (7db):
- 370 g Schär mix B lisztkeverék
- 6 g só
- 1 g xantán vagy 6g útifűmaghéj
- 5 g porélesztő
- 3 g cukor
- 385 g langyos víz
- 15 g étolaj
- 2 g kurkuma
Tetejére:
- Kakaópor (5 g)
- Chili pehely (3 g)
A gluténmentes őszi zsemle Air fryerben sütve elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót tálba mérek, elkeverem.
- Víz felével összeállítom a tésztát, majd a többi vízzel lágy tésztát készítek.
- Végül az olajjal még átdolgozom. Lehet kézzel, géppel.
- Gyönyörű sárga színű lett.
- Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal.
- Olajos kézzel 7db bucit gömbölyítek.
- Kakaóport szitálok a tetejére, megszórom chilivel.
- Bent hagyom a gépben, duplájára kelesztem, ez lehet 30-60 perc is.
- Attól függ milyen meleg van a lakásban. Gépet nem kapcsolom be.
- Miután duplájára kelt, 180 fokon 16 percig sütöm.
- Rácsra borítom, eltávolítom a sütőpapírt, vissza csúsztatom a gépbe, 180 fokon még 6 percig sütöm.
- Miután elkészült, rácson hűtöm, majd zacskóba csomagolom.
- Lehet fagyaztani is, de nem szükséges. 3-4 napig fagyasztás nélkül is puha, nem morzsálódik.
- Mutatós, szép őszi színű zsemlék sültek.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 80-90 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes őszi zsemle Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj ivóvíz kakaópor kurkuma psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix B só