Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Lilahagymás kukoricasaláta

kukorica-salataHozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 fej lilahagyma
  • 1 db kukoricakonzerv (340 grammos)
  • 2 evőkanál fehérbor ecet
  • 6 evőkanál víz
  • 1  mokkáskanálnyi só
  • pici bors

Elkészítés:

  • A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felkarikázzuk.
  • Egy  tányérra tesszük, meghintjük a mokkáskanálnyi sóval és állni hagyjuk 10-15 percig.
  • A kukoricát lecsepegtetjük. A vizet és a fehérbor ecetet elkeverjük.
  • A kukoricát elkeverjük a lilahagymával és meglocsoljuk az ecetes vízzel. Ízlés szerint kevés borssal ízesíthetjük.
  • Ajánlott sültek mellé, de reggelire, vacsorára, vagy előételként önmagában is fogyasztható!

TIPP: A lilahagyma igazi C-vitamin bomba,  jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz, és emellett még baktérium- és vírusölő hatású illóolajokban is gazdag, ezért jól alkalmazható fertőzés, influenza, és más gyulladással járó betegség esetén.

Kategória: ,