Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Padlizsános rukkola saláta

Padlizsános rukkolasalátaHozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2+1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál mazsola
  • 5 dkg rukkola
  • só, bors

Elkészítés:

  • A padlizsánt felkarikázzuk, sóval alaposan meghintjük és 15 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet.
  • Grillserpenyőben néhány perc alatt a felhevített 2 evőkanál olívaolajon átsütjük a padlizsánszeleteket, majd kicsit hűlni hagyjuk és felkockázzuk.
  • Egy tálba szedjük, összeforgatjuk a rukkolával, majd meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, balzsamecettel és megszórjuk a mazsolával.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Salátánk gluténmentes összetevőkből készült, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Kategória: ,