Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tonhalsaláta – gyorsan finomat

tonhalsaláta gluténmentes receptKata, egy kedves olvasónk küldte el számunka kedvenc tonhalsaláta receptjét. Jó étvágyat!

Hozzávalók: 4 személy részére

  • 200 g gluténmentes tészta (szarvacska)
  • 2 tonhal konzerv 2 x 160g
  • 1 újhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • 2-3 paradicsom (lehet több is, ha szeretitek és szezonja van)
  • 2 evőkanál  olíva olaj
  • fél citrom leve (vagy citromlé)
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • csipet só
  • csipet bors

Elkészítés:

  • Főzze ki a gluténmentes tésztát az előírásnak megfelelően.
  • Hűtse le a tésztát, csöpögtesse le nagyjából a tonhalról a levét.
  • Ha a tészta kihűlt, akkor a hozzávalókat egy keverőtálban alaposan keverje össze.
  • Az alap tonhalsaláta recept gazdagítható még csemegekukoricával is, vagy tetszés szerint olívabogyóval.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

A tonhal fogyasztása egészséges is, mert a tonhal magas fehérjetartalmú húsa szelént, magnéziumot, B vitaminokat, ómega 3 zsírsavakat tartalmaz, de kalóriatartalma alacsony.

A tonhalsaláta könnyen és gyorsan elkészíthető!

Kategória: ,