Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Borsós-kukoricás gluténmentes saláta

Borsós kukorica - gluténmentes salátaTöbbek között azért is szeretjük a tavaszt és a nyarat mert az összes zöldség már frissen is elérhető!
Most zsenge zöldborsóval készítettünk egy jó gluténmentes salátát!

Borsós-kukoricás gluténmentes saláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg rukkola saláta
  • 20 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt főtt sonka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  • A zöldborsót kevés vízben megfőzzük, majd leöntjük a főzővizet róla és hűlni hagyjuk.
  • A salátát alaposan megmossuk, a felesleges vizet lerázzuk róla és mély tálkákba szórjuk.
  • A leszűrt és lecsepegtetett csemegekukoricát, a kihűlt borsót és a felkockázott sonkát sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és a
  • tálakba adagoljuk.
  • Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és így tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Gluténmentes receptgyűjteményünket nem csak cöliákiásoknak érdemes olvasnia.

Cöliákia esetén kiemelten fontos a gluténmentes étrendben a rostpótlás. Ehhez kiválóak a zöldségek és gyümölcsök. Bővebben a rostpótlásról itt olvashat,

Kategória: