Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Rántotta-muffin

rantotta-muffin-300Hozzávalók  4 adaghoz (12 db-os muffinsütőhöz):

  • 12  db tojás
  • 1-2 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db nagyobb póréhagyma
  • só,  bors
  • pici vaj a muffinsütő kivajazásához

Elkészítés:

  • Az alaposan megmosott tojásokat feltörjük, felverjük néhány csipetnyi sóval és borssal.
  • A megmosott paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk, a póréhagymát kis darabokra vágjuk.
  • A paprika és hagymadarabokat a felvert tojásokhoz keverjük.
  • A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra és kivajazzuk a muffinsütő mélyedéseit (ha szilikonformánk van, akkor nincs szükség a kivajazásra).
  • Beleöntjük a formába a zöldséges-tojásos keveréket úgy, hogy ne érjen a mélyedés tetejéig, mert sütés közben meg fog emelkedni.
    Kb. 20-25 percig sütjük – közben megnőnek, de sütés után újra összeesnek a kis muffinok – ez így természetes.
  • Frissen tálaljuk!

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

Kategória: , ,