Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Minestrone leves

minestrone leves gluténmentes recepteIri mama egy gluténmentes leves recepttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Nálunk szinte mindig készül leves. Családból nem mindenki fogadja kitörő lelkesedéssel,de én akkor is főzöm. Nagyon egészséges,tele sok vitaminnal, és tápláló.

Hozzávalók (8 adaghoz):

  • 1 db lilahagyma (40 g)
  • 100 g sárgarépa (3-4 db)
  • 40 g fehérrépa (1 db)
  • 200 g húsos szalonna
  • zeller zöldje ízlés szerint
  • 100 g karfiol rózsa
  • 50 g kelbimbó
  • 100 g sárga burgonya (3 db)
  • 100 g vegyes fagyasztott zöldség keverék (borsó, répa, karfiol, brokkoli)
  • 150 g kockára vágott friss paradicsom (lehet konzerv is)
  • 15 g kacsa zsír
  • ízlés szerint só, bors, Vegeta, fokhagyma

A Minestrone leves elkészítése:

  • Minden hozzávalót megtisztítok, egyforma darabra vágom.
  • Fazékba zsíron dinsztelem az apróra vágott hagymát, fokhagymát, ráteszem a többi zöldséget.
  • Együtt pirítom pár percig. Majd felöntöm 1,5 liter vízzel, felforralom, ízesítem.
  • Beleteszem az apróra vágott paradicsomot.
  • Lefedve, lassú tűzön főzöm puhára. Tetejére reszelt parmezán illik, de pesztóval és pirított fenyőmaggal is tálalják.
  • Nem kell bele tészta, rántás, egyebek. Csak a finom zöldségek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom

az egészben

1 adag Minestrone levesben

Energia

4970 kJ / 1186 kcal

621 kJ / 148 kcal

Zsír

84,1 g

10,5 g

  amelyből telített zsírsavak

30,9 g

3,9 g

Szénhidrát

55,5 g

6,9 g

  amelyből cukrok

17,9 g

2,2 g

Rost

15,7 g

2,0 g

Fehérje

43,0 g

5,4 g

10,50 g

1,31 g

A gluténmentes Minestrone leves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,