Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Meggyes gluténmentes cupcake

gluténmentes cupcake meggyesHozzávalók kb. 6-8 db-hoz:

A tésztához:

  • 2 db M-es méretű tojás
  • 5 dkg méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál citromlé
  • 15 dkg magozott meggy
  • 5 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 13 dkg rizsliszt
  • 5 dkg darált mandula

A krémhez:

  • 11 dkg natúr krémsajt
  • 4,5 dkg vaj
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • 3 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére

  • 6-8 szem meggy.

Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a mézzel, a vaníliakivonattal, a citromlével és a kókuszolajjal, majd hozzáadjuk a rizslisztet, a szódabikarbónát és a darált mandulát.
Alaposan elkeverjük és beleszórjuk a lecsepegtetett magozott meggyet.
A masszát (szilikon) muffinformába adagoljuk és 180 °C fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a szoba-hőmérsékletű vajat kikeverjük a krémsajttal, a vaníliával, a porcukorral és a citrom héjával és ha simára kevertük, hűtőbe tesszük.
A kihűlt sütemények tetejét bevonjuk a krémmel és a tetejükre 1-1 szem meggyet ültetünk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Nehézségi fok: könnyű

Kategória: ,