Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Málnás-zöldcitromos túróparfé – gluténmentes recept

túróparfé gluténmentes fagyiHozzávalók kb. 4 adag túróparféhoz:

  • 25 dkg * félzsíros túró
  • 10 dkg málna
  • 1 dl * 2,8%-os zsírtartalmú tej
  • 1-1,2 dl * habtejszín
  • 30g cukor (2 evőkanál) vagy ennek megfelelő édesítőszer
  • 1 lime reszelt héja

Elkészítés

  • A túrót áttörjük, a lehűtött habtejszínt felverjük.
  • A túróhoz hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a lime reszelt héját és alaposan összekeverjük.
  • Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és végül a megmosott, lecsepegtetett málnát.
  • Kis szilikonformákba vagy tálkákba adagoljuk és mélyhűtőbe tesszük, majd pár óra elteltével kifordítjuk a formából.

Elkészítési idő: 25 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom

Tápanyag Egész adag Egy adag
Energia 929 kcal /3885 kJ 232 kcal /971 kJ
Fehérje 48 g 12 g
Zsír 57 g 14 g
Szénhidrát 54 g 13,5 g
Élelmi rost 5 g 1,25 g

A málnás zöldcitromos túróparfé recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

* Gluténmentes túróparfét laktózérzékenyek is fogyaszthatják, amennyiben a tejet, túrót és tejszínt laktózmentes változattal helyettesítjük!

Kategória: ,