Gluténemntes cukkinis-burgonyás gofri
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cukkinis-burgonyás gofri bővült.
Az egyik legkönnyebben elkészíthető édességek egyike a gofri. Most gondoltam egy nagyot, és most nem édesen, hanem sósan készítettem el. A cukkini és a burgonya jól kiegészíti egymást. Kicsit hosszabb ideig kell sütni a finomságot, de megéri. Vegán növényi tejfölhelyettesítővel, és növényi görög fehér sajtalternatívával tálaltam.
Hozzávalók(14 db):
- 325 g burgonya
- 140 g cukkini
- 140 g Avena GoFit gluténmentes zabpehelyliszt
- 90 g Avena GoFit gluténmentes zabpehely
- 3 db M méretű tojás
- 2 teáskanál só
- 2 mokkáskanál fokhagymagranulátum
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Sütő kenéséhez:
- 3 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténemntes cukkinis-burgonyás gofri elkészítése:
- A cukkinit és a burgonyát alaposan mossuk meg.
- Reszeljük le ezeket.
- Ezután alaposan facsarjuk ki a levét.
- Üssük bele a tojásokat.
- Fűszerezzük.
- Mehet bele a liszt és a zabpehely.
- Alaposan keverjük össze.
- Néhány percre hagyjuk állni az egész masszát.
- A gofri sütőt kenjük ki minden egyes sütés előtt egy szilikon ecsettel alaposan kenjük ki.
- Tegyünk a masszába a sütő részére.
- Hosszabb ideig kell sütni a zöldséges gofrikat.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes cukkinis-burgonyás gofri tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors burgonya cukkini étolaj fokhagyma gluténmentes zabpehely gluténmentes zabpehelyliszt só tojás