Gluténmentes „tejfölös” karalábéleves zelleres galuskával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes „tejfölös” karalábélevessel bővült.
Nagyon szeretem a karalábét. Sokszor készítek belőle levest. Szinte egész kapható ez a zöldség. Most nem rizsdarával, hanem a Mester Család galuska porával és szárított, porrá őrölt zellerrel ízesítettem. A levesbe pedig került szárított petrezselyem is.
Hozzávalók (8 adag):
- 2 db nagyobb karalábé
- 5 l víz
- 2 zöldségleves kocka
- 2 evőkanál vegeta
- ízlés szerint szárított petrezselyemlevél
Galuska:
- 200 g Mester Család Galuska liszt
- 1 db tojás
- 1 dl víz
- csipet só
- 2 evőkanál szárított zellerlevél megőrölve
„Tejfölös habarás”:
- 100 g növényi tejföl
- 2 evőkanál gluténmentes kukoricaliszt
- 150 ml víz
A gluténmentes „tejfölös” karalábéleves zelleres galuskával elkészítése:
- A karalábékat pucoljuk meg.
- Vágjuk fel egyforma, apróbb kockákra.
- Tegyük egy lábasba, és öntsünk rá 2 liter vizet.
- Kezdjük el főzni, párolni.
- Amikor megpárolódott már a karalábé, öntsük fel a maradék vízzel.
- Vegyük fel a leves alatt a gázt.
- Készítsük el a zelleres galuskát.
- Mérjük ki a lisztet, üssük bele a tojást.
- Adjuk hozzá a ledarált, elmorzsolt zellerlevelet és a vizet.
- Keverjük el.
- Szaggassuk bele a levesbe, ami már kissé forr.
- Ha beleszaggattuk a levesbe, vegyük takarékra a leves alatt a gázt.
- Készítsük el a habarást.
- A növényi tejfölt vízzel és a kukoricaliszttel keverjük el.
- Tegyük a levesbe a zöldségkockákat és a vegetát.
- Szórjuk meg ízlés szerint szárított petrezselyemlevéllel.
- Keverjük bele a „tejfölös” habarást.
- Forraljunk egyet rajta.
- Szükség esetén sózzuk.
- Kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 1 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes „tejfölös” karalábéleves tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: gyors ivóvíz karalábé kukoricaliszt leves petrezselyem só tejföl tejföl alternatíva tojás zeller