Fahéjas habcsók – klasszikus recept
Hozzávalók kb. 1 tepsihez (25-30 db)
- 2 tojásfehérje
- csipetnyi só
- 9 dkg porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 teáskanál almaecet/fehérborecet
- fél teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük.
- Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.
- Nyomózsákkal – vagy egy nylonzsákkal, aminek a sarkán pici lyukat vágunk – 3-4 cm átmérőjű hegyes kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire majd 150 ºC fokon kb. 30 percig sütjük.
- A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.
Elkészítési idő: 50-55 perc
Nehézségi szint: haladó
- Recept címke: almaecet cukor gluténmentes habcsók recept karácsonyi GM receptek kukoricaliszt őrölt fahéj tojás vaníliás cukor