Mandulaleves
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg mandula (héj nélküli)
- 1 db szárzeller
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 1 evőkanál méz
- só, bors
Elkészítés:
- A tejet a mandulával együtt egy lábasba mérjük és felforraljuk, forrástól számítva további 5 percig főzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
- Közben a felaprított hagymát és zellert a vajon megpirítjuk, megszórjuk a kukoricaliszttel, így is pirítjuk kb. 2 percig, majd felöntjük az alaplével és 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a mandulás tejet, a tejszínt és botmixerrel turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lehűtjük.
- Szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50-60 perc
Nehézségi szint: kezdő
A mandulaleves recept elkészíthető laktózmentes tejjel, vajjal, tejszínnel, hogy laktózérzékenyek is fogyaszthassák.
- Recept címke: karácsonyi GM receptek kukoricaliszt mandula méz szárzeller tej tejszín vaj vöröshagyma