Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Mandulaleves

mandulaleves - gluténmentes levesHozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg mandula (héj nélküli)
  • 1 db szárzeller
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 5 dl zöldségleves alaplé
  • 1 evőkanál méz
  • só, bors

Elkészítés:

  • A tejet a mandulával együtt egy lábasba mérjük és felforraljuk, forrástól számítva további 5 percig főzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  • Közben a felaprított hagymát és zellert a vajon megpirítjuk, megszórjuk a kukoricaliszttel, így is pirítjuk kb. 2 percig, majd felöntjük az alaplével és 10 percig főzzük.
  • Hozzáadjuk a mandulás tejet, a tejszínt és botmixerrel turmixoljuk.
  • Hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lehűtjük.
  • Szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 50-60 perc

Nehézségi szint: kezdő

A mandulaleves recept elkészíthető laktózmentes tejjel, vajjal, tejszínnel, hogy laktózérzékenyek is fogyaszthassák.

Kategória: