Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Rántott hús gluténmentes panírban – 40 perc

rántott hús gluténmentes panírbanHozzávalók:

Elkészítés:

  • A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén besózzuk és panírozzuk: megforgatjuk kukoricalisztben, tojásba mártjuk, majd a finomra darált kukoricapehelyben is megforgatjuk.
  • Forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 30-40 perc

A rántott húst sokan kedvelik, a gyerekek is szívesen fogyasztják. Persze cöliáka esetén, a hagyományos rántott hús kilőve a búzaliszt miatt, de van megoldás: gluténmentes panír.

Köretnek tetszőlegesen lehet rizst, burgonyát párolt zöldségeket vagy egy finom főzeléket készíteni hozzá, a család ízlése szerint.

Arra oda kell figyelni, a kukoricapehely választásánál, hogy nem minden kukoricapehely gluténmentes!

Kategória: , ,