Fűszeres répa – az egészséges nassolnivaló
- 0,5 kg sárgarépa
- 3 dkg *vaj
1 evőkanál olívaolaj - só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint: 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A répát meghámozzuk és hosszában feldaraboljuk.
- Sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 ºC fokra. Egy közepes méretű sütőtálat kivajazunk, majd beletesszük az előzőleg előkészített répát, meglocsoljuk az olívaolajjal és alufóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük.
- Levesszük az alufóliát, óvatosan átforgatjuk a répát, majd további kb. 20-30 percig sütjük fólia nélkül, míg enyhén megpirul a répa.
- Közben a petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk és összeforgatjuk (adhatunk hozzá reszelt citromhéjat is).
- Ha kész a répa, összeforgatjuk a fokhagymás petrezselyemmel és langyosan tálaljuk.
Főétel mellé köretként, vagy kisétkezésre önmagában is ajánljuk.
Elkészítési idő: kb. 80 perc (sütéssel együtt)
Nehézségi szint: kezdő
Készíthető laktózmentes vajjal, ha a gluténérzékenység laktózérzékenységgel is párosult.
- Recept címke: fokhagyma gluténmentes party snack IR barát GM receptek olívaolaj petrezselyem sárgarépa vaj