Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Fűszeres répa – az egészséges nassolnivaló

répa rágcsa - gluténmentes nasiHozzávalók:

  • 0,5 kg sárgarépa
  • 3 dkg *vaj
    1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint: 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  • A répát meghámozzuk és hosszában feldaraboljuk.
  • Sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180 ºC fokra. Egy közepes méretű sütőtálat kivajazunk, majd beletesszük az előzőleg előkészített répát, meglocsoljuk az olívaolajjal és alufóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük.
  • Levesszük az alufóliát, óvatosan átforgatjuk a répát, majd további kb. 20-30 percig sütjük fólia nélkül, míg enyhén megpirul a répa.
  • Közben a petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk és összeforgatjuk (adhatunk hozzá reszelt citromhéjat is).
  • Ha kész a répa, összeforgatjuk a fokhagymás petrezselyemmel és langyosan tálaljuk.

Főétel mellé köretként, vagy kisétkezésre önmagában is ajánljuk.

Elkészítési idő: kb. 80 perc (sütéssel együtt)

Nehézségi szint: kezdő

Készíthető laktózmentes vajjal, ha a gluténérzékenység laktózérzékenységgel is párosult.

Kategória: