Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Forró quinoa reggeli banánnal és meggyel

quinoa banánnal és meggyel - gluténmentes reggeli receptHozzávalók 2-3 adaghoz:

Elkészítés:

  • A quinoát alaposan átöblítjük, majd a 4 dl vízzel feltesszük főni.
  • Közepes lángon 10-15 percig főzzük, míg a víz nagy részét magába nem szívja, majd lehúzzuk a tűzhelyről és 5 percig lefedve állni hagyjuk, majd elkeverjük benne a mézet. (Mindezt előkészíthetjük előző este is.)
  • Közben felszeleteljük a banánt és felaprítjuk a diót.
  • Sütőtál aljába banánszeleteket és (lecsepegtetett) meggy szemeket teszünk, ráadagoljuk a megfőzött mézes quinoát és a tetejére is rakunk banánt és meggyet.
  • Rászórjuk a dióbelet is és 200 ºC fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

Elkészítési idő: 50 perc (előző nap előkészítve kb. 20 perc)

Tápanyagban gazdag, gyümölcsös és kellemesen forró reggelit hoztunk ma, amivel egy hideg, álmos téli reggel is jobban fog indulni!

Kategória: , ,