Gluténmentes póréleves kéksajtos-diós levesbetéttel
Egyszerű, de nagyszerű és a rokfortos-diós feltéttől különleges is ez a gluténmentes leves. Glutén és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
- 2 db nagyobb (tisztítva 10 dkg) póréhagyma
- 2 csapott evőkanál (30 g) laktózmentes vaj
- 5 dl víz
- 1 dl száraz fehérbor
- 4 dl ALPRO rizs főzőkrém (rizstejszín)
- só, bors
A tálaláshoz:
- 5 dkg kékpenészes sajt
- 5 dkg dióbél
Elkészítés:
- A póréhagymákat megmossuk és fehér részüket felszeleteljük.
- Az olvasztott vajon – fedő alatt, meg-megkeverve – puhára pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a vizet, a bort és a rizsfőzőkrémet, sózzuk-borsozzuk és kb. 8 percig forraljuk.
- Ha kész, botmixerrel turmixoljuk és még forrón tálaljuk.
- Tálaláshoz kékpenészes sajtot morzsolunk a tetejére és dióbél darabokkal szórjuk meg.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: könnyű
Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor:
Energia | 1215,7 kJ / 396,5 kcal |
Fehérje | 4,4 g |
Zsír | 25,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,9 g |
Szénhidrát | 11,2 g |
amelyből cukrok | 2,0g |
Élelmi rost | 0,9g |
A póréleves kéksajtos-diós levesbetéttel gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: bors dió fehérbor kékpenészes sajt póréhagyma rizstejszín vaj