Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes póréleves kéksajtos-diós levesbetéttel

gluténmentes póréleves kéksajtos-diós levesbetéttelEgyszerű, de nagyszerű és a rokfortos-diós feltéttől különleges is ez a gluténmentes leves. Glutén és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 2 db nagyobb (tisztítva 10 dkg) póréhagyma
  • 2 csapott evőkanál (30 g) laktózmentes vaj
  • 5 dl víz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 dl ALPRO rizs főzőkrém (rizstejszín)
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • 5 dkg kékpenészes sajt
  • 5 dkg dióbél

Elkészítés:

  • A póréhagymákat megmossuk és fehér részüket felszeleteljük.
  • Az olvasztott vajon – fedő alatt, meg-megkeverve – puhára pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a vizet, a bort és a rizsfőzőkrémet, sózzuk-borsozzuk és kb. 8 percig forraljuk.
  • Ha kész, botmixerrel turmixoljuk és még forrón tálaljuk.
  • Tálaláshoz kékpenészes sajtot morzsolunk a tetejére és dióbél darabokkal szórjuk meg.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor:

Energia 1215,7 kJ / 396,5 kcal
Fehérje 4,4 g
Zsír 25,0 g
  amelyből telített zsírsavak 8,9 g
Szénhidrát 11,2 g
  amelyből cukrok 2,0g
Élelmi rost 0,9g

A póréleves kéksajtos-diós levesbetéttel gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

Kategória: ,