Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Banános muffin teffpehellyel – nem csak cöliákiásoknak!

Teffpelyhes muffin - gluténmentes receptHozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2 db (kb. 280 g) banán
  • 80 ml olívaolaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan gluténmentes kakaópor
  • 13 dkg teffpehely
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Tálaláshoz:

  • porcukor/tejszínhab

Elkészítés:

  • Előkészítünk egy muffin-sütőt és muffin papírral béleljük ki a mélyedéseket.
  • Előmelegítjük a sütőt 200 °C fokra.
  • A banánt villával szétnyomkodjuk és egy tálban elkeverjük az olívaolajjal, a tojásokkal és a cukorral.
  • Egy másik tálban elkeverjük a kakaóport, a teffpelyhet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd ezt az egészet hozzáadjuk a tojásos keverékhez és összekeverjük.
  • A masszát a muffin-sütőbe helyezett muffin-papírokba kanalazzuk és sütőbe toljuk kb. 20 percre.
  • Kihűlve, porcukorral meghintve, vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A teff gluténmentes, így beilleszthető a cöliákiások speciális étrendjébe is.

Tudjon meg még többet a teff-ről!

Kategória: , ,