Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tej- és gluténmentes szaloncukor

tejmentes gluténmentes házi szaloncukor receptHozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 teáskanál baracklekvár (fokozatosan hozzáadva)

A bevonáshoz:

  • 20 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • pár csepp étolaj

Elkészítés:

  • A darált dióhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és 3 teáskanál lekvárt és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor adjunk még hozzá egy pici lekvárt.
    Akkor jó, ha formázható a massza.
  • Ha kész, hűtőbe tesszük fél órára.
  • A hűtőből elővéve kis nudlikat formázunk a masszából és visszatesszük a hűtőbe újabb fél órára.
  • Az étcsokoládét vízgőg fölött megolvasztjuk és hozzáadunk pár csepp étolajat.
  • A megformázott, hideg diós “nudlikat” két kiskanál segítségével megmártjuk az olvasztott csokoládéban, úgy, hogy mindenhol érje.
  • Lecsepegtetjük a felesleget és sütőpapíros tálcára helyezzük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  • A kész szaloncukrokat selyempapírba és csomagolópapírba csomagoljuk.

Elkészítési idő: kb. 40 perc + pihentetési idő

Nehézségi szint: közepes

Ajándékba, vagy a karácsonyfára – tejmentes, gluténmentes szaloncukor recept.

Kategória: , ,