Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Falatnyi gluténmentes minikuglóf

Tökéletes reggeli melengető falatok a téli időszakban, vagy uzsonnás-dobozba való mini finomságok ezek a pici kuglófok. Minikuglóf forma helyett elkészíthetjük mini muffin-sütőben is.

Falatnyi gluténmentes minikuglófHozzávalók kb. 15 db-hoz:

  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 60 g cukor
  • 100 g * vaj
  • 1 teáskanál (12 g) sütőpor
  • 100 g Barbara gluténmentes liszt
  • 1 csipet só
  • (ízlés szerint 1 citrom vagy 1 narancs reszelt héja)

Elkészítés:

  • A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puhára olvasztott vajat és kikeverjük. (Ha ízesítjük, ekkor adjuk hozzá a citrom vagy narancs héját.)
  • A sütőport összeforgatjuk a Barbara liszttel és a sóval, majd a tojásos keverékhez adjuk és alaposan összekeverjük.
  • A masszát mini kuglófformákba kanalazzuk és 180 °C fokon kb. 15-20 percig sütjük.

* Gluténérzékenység mellé tárult tejcukorérzékenység esetén használhatunk laktózmentes vajat is.

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom 1 adagban 15 kuglóf készítésekor 20 kuglóf készítésekor
Energia 416,9 kJ / 101,7 kcal 316,5 kJ / 77,2 kcal
Fehérje 0,9 g 0,7 g
Zsír 6,1 g 4,6 g
   amelyből telített zsírsavak 3,7 g 2,8 g
Szénhidrát 10,1 g 7,7 g
    amelyből cukrok 4,0 g 3,2 g
Élelmi rost 0,2g 0,1 g

A gluténmentes minikuglóf recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, dietetikusa végezte el.

Kategória: , ,