Banános csokis, gluténmentes muffin 30 perc alatt
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető, finom gluténmentes édesség – gluténmentes muffin banánnal és csokoládéval. Reggelire a kakaó vagy kávé mellé kitűnő, de tízórainak uzsonnának is remek választás.
Hozzávalók (6-8 db)
- 200 g Sams Mills vaníliás gluténmentes süteménypor
- 1 db banán (meghámozva: 125 gr)
- 2 db kisméretű (S-es) tojás
- Mester gluténmentes csokicsepp (kb. 6-8 kávéskanálnyi)
Elkészítés:
- A banánt villával összetörjük, majd egy tálba tesszük a süteményporral és a tojásokkal együtt, jó alaposan összekeverjük.
- A muffin formákat félig megtöltjük a masszával, majd egy-egy kávéskanálnyi csoki cseppet teszünk a közepébe, és a maradék sütitésztát elosztjuk a muffinok tetején
- 180 °C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb 30 perc.
Tápanyagtartalom | 6 db. készítésekor 1 darabban | 8 db. készítésekor 1 darabban |
Energia | 794,0 kJ 6 190,4 kcal | 597,6 kJ / 143,3 kcal |
Fehérje | 3,2 g | 2,4 g |
Zsír | 3,1 g | 2,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,2 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 36,2 g | 27,1 g |
amelyből cukrok | 20, 1 g | 15,1 g |
Rost | 0,9 g | 0,9 g |
A gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt banán csokoládé lisztkeverék muffin receptek Sams Mills gluténmentes süteménypor tojás