Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Banános csokis, gluténmentes muffin 30 perc alatt

Csokis gluténmentes muffin Sams Mills vaníliás süteményporbólMai receptünk egy gyorsan elkészíthető, finom gluténmentes édesség – gluténmentes muffin banánnal és csokoládéval. Reggelire a kakaó vagy kávé mellé kitűnő, de tízórainak uzsonnának is remek választás.

Hozzávalók (6-8 db)

Elkészítés:

  • A banánt villával összetörjük, majd egy tálba tesszük a süteményporral és a tojásokkal együtt, jó alaposan összekeverjük.
  • A muffin formákat félig megtöltjük a masszával, majd egy-egy kávéskanálnyi csoki cseppet teszünk a közepébe, és a maradék sütitésztát elosztjuk a muffinok tetején
  • 180 °C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb 30 perc.

 Tápanyagtartalom 6 db. készítésekor 1 darabban 8 db. készítésekor 1 darabban
Energia 794,0 kJ 6 190,4 kcal 597,6 kJ / 143,3 kcal
Fehérje 3,2 g 2,4 g
Zsír 3,1 g 2,3 g
 amelyből telített zsírsavak 1,2 g 0,9 g
Szénhidrát 36,2 g 27,1 g
 amelyből cukrok 20, 1 g 15,1 g
Rost 0,9 g 0,9 g

A gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,