Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Amarántbundás csirkemell – gluténmentes rántott hús

Amarántbundás csirkemell gluténmentes rántott hús receptHozzávalók 2 személyre:

  • 240 g csirkemell
  • 16 g amarántliszt
  • 20 g tojás (0,5 közepes méretű tojás)
  • 20 g puffasztott amaránt
  • napraforgó olaj a sütéshez
  • csipet só, bors

Elkészítés:

  • A csirkemellet mossuk meg, klopfoljuk ki, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.
  • Vegyünk elő 3 tányért. Az elsőbe tegyük bele az amarántlisztet, a második (enyhén mély) tányérban villa segítségével verjük fel a megmosott, felütött tojást, a harmadikba pedig szórjuk bele a puffasztott amarántot.
  • Az olajat öntsük a serpenyőbe, majd kezdjük el melegíteni.
  • A csirkemell mindkét oldalát forgassuk meg először a lisztben, majd a tojásban, végül a puffasztott amarántban úgy, hogy egyenletesen fedve legyen.
  • A bepanírozott húst helyezzük a forró olajba, majd 2-2 perc alatt mindkét oldalát süssük meg.
  • Ha kész, papírtörlővel bélelt tányérra helyezzük.
  • Friss salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Különleges gluténmente panír ötletek. Gluténmentes rántott hús receptek

Különleges gluténmente panír ötletek.

Tippek:

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Egy adag
Energia 337,7 kcal / 1411,6 kJ
Fehérje 33,6 g
Zsír 17,3 g
Szénhidrát 14,8 g
Élelmi rost 2,05 g

A recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, valamint a receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , ,

Ad