Egybe sült tárkonyos csirkemell
- 4 db (80 dkg) csirkemell filé
- 1 dl olaj
- 2 dl kókusz főzőkrém
- fűszerek
- só
- bors
- tárkony
Elkészítés:
- A csirke melleket kettévágjuk, jó alaposan megmossuk.
- Az olajat, kókuszkrémet, sót, borsot és a tárkonyt alaposan összekeverjük, majd beletesszük a 8 db. csirkemell szeletet. Befedjük, és egy éjszakán keresztül pácoljuk a hűtőszekrényben.
- Másnap sütőpapíros tepsire helyezzük, meglocsoljuk a páclével, letakarjuk alufóliával és 35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és kb. 15-20 percet sütjük még 180 °C fokon légkeverésen.
TIPP: köretnek javaslunk párolt zöldségeket, főtt rizst esetleg salátát.
Elkészítési idő: kb 1 óra + 1 éjszaka
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 8 szelet készítéskor | 1 szeletben |
Energia | 544,2 kJ / 130,5 kcal |
Fehérje | 24,9 g |
Zsír | 2,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,4 g |
Szénhidrát | 0,8 g |
amelyből cukrok | 0,2 g |
Rost | 0,0 g |
A tápanyagtartalom tájékoztató jellegű (± 5% – 10 %), a felhasznált páclétől függ (tálaláskor a hús meglocsolása).
A tárkonyos csirkemell recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csirkemell étolaj kókusztejszín