Citrusos rukkolasaláta – emeljük a rostbevitelünket!
- 100 g rukkola
- 2 teáskanál mustár (kb. 15 g)
- 3 teáskanál balzsamecet (kb. 8 g)
- 1 evőkanálnyi friss vagy szárított bazsalikom
- 1 citrom leve (kb. 20 g)
- 1 evőkanál lenmag (kb 10 g)
Elkészítés:
- A rukkolát alaposan mossuk át, majd tegyük egy salátás tálba.
- Az öntethez keverjük össze a mustárt, a balzsamecetet és a citrom kifacsart levét.
- A bazsalikomot mossuk meg, konyhakés segítségével vágjuk apróra, majd adjuk hozzá az öntethez. (Használhatunk szárított bazsalikomot is.)
- Locsoljuk meg az öntettel a rukkolát, majd keverjük át alaposan.
- Tálaláskor szórjuk meg a lenmaggal.
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: Kezdő
Tápanyagtartalom az egész rukkolasalátára vonatkozólag
Energia | 138 kcal |
Fehérje | 7,5 g |
Zsír | 5 g |
Szénhidrát | 16 g |
Rost | 9,8 g |
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
- Recept címke: 30 perc alatt balzsamecet bazsalikom citrom IR barát GM receptek lenmag max. 20 perces gluténmentes receptek mustár rukkola