Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Citrusos rukkolasaláta – emeljük a rostbevitelünket!

Citrusos rukkolasaláta - gluténmentes rostdús saláta receptHozzávalók 2 főre:

  • 100 g rukkola
  • 2 teáskanál mustár (kb. 15 g)
  • 3 teáskanál balzsamecet (kb. 8 g)
  • 1 evőkanálnyi friss vagy szárított bazsalikom
  • 1 citrom leve (kb. 20 g)
  • 1 evőkanál lenmag (kb 10 g)

Elkészítés:

  • A rukkolát alaposan mossuk át, majd tegyük egy salátás tálba.
  • Az öntethez keverjük össze a mustárt, a balzsamecetet és a citrom kifacsart levét.
  • A bazsalikomot mossuk meg, konyhakés segítségével vágjuk apróra, majd adjuk hozzá az öntethez. (Használhatunk szárított bazsalikomot is.)
  • Locsoljuk meg az öntettel a rukkolát, majd keverjük át alaposan.
  • Tálaláskor szórjuk meg a lenmaggal.

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi szint: Kezdő

Tápanyagtartalom az egész rukkolasalátára vonatkozólag

Energia 138 kcal
Fehérje 7,5 g
Zsír 5 g
Szénhidrát 16 g
Rost 9,8 g

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

Kategória: , , ,

Ad