Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Egybe sült tárkonyos csirkemell

tárkonyos csirke receptHozzávalók 4 fő részére:

  • 4 db (80 dkg) csirkemell filé
  • 1 dl olaj
  • 2 dl kókusz főzőkrém
  • fűszerek
    • bors
    • tárkony

Elkészítés:

  • A csirke melleket kettévágjuk, jó alaposan megmossuk.
  • Az olajat, kókuszkrémet, sót, borsot és a tárkonyt alaposan összekeverjük, majd beletesszük a 8 db. csirkemell szeletet. Befedjük, és egy éjszakán keresztül pácoljuk a hűtőszekrényben.
  • Másnap sütőpapíros tepsire helyezzük, meglocsoljuk a páclével, letakarjuk alufóliával és 35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és kb. 15-20 percet sütjük még 180 °C fokon légkeverésen.

TIPP: köretnek javaslunk párolt zöldségeket, főtt rizst esetleg salátát.

Elkészítési idő: kb 1 óra + 1 éjszaka

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 8 szelet készítéskor 1
szeletben
Energia 544,2 kJ / 130,5 kcal
Fehérje 24,9 g
Zsír 2,7 g
amelyből telített zsírsavak 2,4 g
Szénhidrát 0,8 g
amelyből cukrok 0,2 g
Rost 0,0 g

A tápanyagtartalom tájékoztató jellegű (± 5% – 10 %), a felhasznált páclétől függ (tálaláskor a hús meglocsolása).

A tárkonyos csirkemell recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,