Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Céklás alma-répa saláta

céklás-répás saláta, gluténmentesHozzávalók:

  • 2 db közepes méretű cékla
  • 2 db alma
  • 1 db nagy sárgarépa
  • só, bors
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítés:

  • A céklát meghámozzuk és felszeleteljük (kb. fél cm-es szeletekre).
  • A sárgarépát meghámozzuk és felszeleteljük, az almákat héjukkal együtt feldaraboljuk.
  • Hőálló edénybe rakjuk a zöldségeket és az almát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és bazsalikommal és meglocsoljuk olívaolajjal.
  • Összeforgatjuk, majd alufóliával fedjük le a sütőtálat és 200 °C fokon 30-40 percig sütjük, míg a répa és a cékla meg nem puhul.

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Hetente folyamatosan bővülő receptgyűjtemény gluténérzékenyeknek.

A színesebb és változatosabb gluténmentes étrend érdekében.

Kategória: