Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Töltött, sült gluténmentes tészta – különleges egytálétel

töltött tészta gluténmentes egytálételEgy különleges és gyorsan elkészíthető egytálételt szeretne készíteni? Készítsen töltött sült gluténmentes tésztát! Szinte végtelen variációval elkészítő, csak a szakács fantázia szab határt!
Hozzávalók 3-4 kisebb  adaghoz:
Dialsí paccheri tölteni való gluténmentes tészta

Paccheri – tölteni való gluténmentes tészta

Elkészítés:

  • A tésztát sós, olajos  vízben 5 percet előfőzzük.
  • Majd a gluténmentes tészta csöveket egy jénai tálba állítjuk, megtöltjük a kolbászkrémmel, majd sajt szeleteket teszünk a tészták közé.
  • A rizstejszínt összekeverjük a sóval, a petrezselyemmel és a tárkonnyal, majd a tojásokat beleütjük és azzal is alaposan összekeverjük.
  • Leöntjük a tésztát a fűszeres tejszínnel, majd 180 °C fokon kb 20 – 30 percet alatt készre sütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 60 perc

Mi így készítettük el a töltött gluténmentes tésztánkat:

Tápanyag érték 1 adagban:

Tápanyagtartalom 3 adag esetén
1 adagban
4 kis adag esetén
1 adagban
Energia 2124,2 kJ / 509,4 kcal 1 594,6 kJ / 382,4 kcal
 Fehérje 12,8 g 9,7 g
Zsír 20,7 g 15,5 g
  amelyből telített zsírsavak 7,4 g 5,5 g
Szénhidrát 64,5 g 48,4
  amelyből cukrok 0,5 g 0,4 g
Rost 1,8 g 1,4 g

A töltött sült gluténmentes tészta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,