Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Quinoa saláta – gluténmentes recept

quiona saláta, gluténmentes receptHozzávalók:

  • 2 db közepes édesburgonya
  • 110 ml bio olivaolaj (Tesco Organic Extra szűz olivaolaj)
  • 200 g basmati rizs és gluténmentes vadrizs keverve, külön főzve (Tesco Organic Basmati rizs)
  • 200 g bio quinoa (Naturfood)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss zsálya
  • oregano
  • 2 evőkanál lime leve
  • 2 lime lereszelt héja
  • menta
  • 160g feta sajt

Elkészítés:
Az édesburgonyát felkockázom, meglocsolom olivaolajjal, sózom, borsozom. 180 °C -on puhára sütöm, majd félreteszem hűlni.
Megfőzöm a rizst és azt is félreteszem hűlni.
A fokhagymát sütőben kevés olívaolajjal meglocsolva puhára sütöm, kihűtöm, majd kitolom a gerezdeket a héjából.
A fűszernövényeket felaprítom.

Mindent összekeverünk, és nagyon örülünk a végeredménynek.

A gluténmentes receptet a TESCO sajtótájékoztató résztvevői részére készítette a Büfé Budapest.
Valamennyi hozzávaló elérhető a Tesco üzletek speciális élelmiszereket is tartalmazó teljes kínálatában.

 

Kategória: ,