Kukorica krémleves – tejmentes és természetesen gluténmentes
A kukorica az egyik legszélesebb körben felhasználható gluténmentes alapanyag. Gyorsan készíthetünk krémlevest csemegekukorica konzervből néhány hozzávalóból – tejmentes, gluténmentes leves recept.
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg csemege kukorica (konzerv)
- 1 kávéskanál só
- 2 dl rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- 3 dl zöldség alaplé
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpuhítjuk, hozzáadjuk a kukoricát és 5-6 percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a sót, zöldség alaplét és rizs főzőkrémet, majd kb. 20 percig főzzük.
- Botmixerrel pépesítjük, egyet forralunk még rajta, majd tálaljuk.
TIPP: tálalhatjuk reszelt sajttal, pirított gluténmentes zsemlekockával, sült bacon szalonna csíkokkal vagy vékony sült kolbász karikákkal
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tápanyagtartalom | 2 adagban tálalva 1 adagban (kb. 400 ml) |
4 adagban tálalva 1 adagban (kb. 200 ml) |
Energia | 1132,2 kJ / 271,5 kcal | 566,3 kJ / 135,8 kcal |
Fehérje | 5,8 g | 2,9 g |
Zsír | 9,8 g | 4,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,0 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 38,2 g | 19,1 g |
amelyből cukrok | 9,8 g | 4,9 g |
Rost | 4,9 g | 2,4 g |
A gluténmentes kukorica krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Mivel nem tartalmaz tejszármazékot tejfehérje allergia és laktózintolerancia esetén egyaránt beépíthető a diétás étrendbe.
- Recept címke: csemege kukorica glutén és tejmentes krémleves rizs főzőkrém só tej - tojás - gluténmentes zöldség alaplé