Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Lágy avokádókrém – gluténmentes szendvicskrém 5 perc alatt

Pillanatok alatt elkészíthető frissítő gluténmentes szendvicskrém a forró nyári napokra, amely IR barát, így bátran beépíthető az inzulinrezisztenciás étrendbe is.

avokádó krém gluténmentes szendvicskrém receptHozzávalók:

  • 1 közepes méretű avokádó kb. 250 g (tisztítva kb. 100 g)
  • 1 fej lilahagyma (50 g)
  • 100 g koktélparadicsom
  • 50 g light sajtkrém
  • só, bors, fokhagyma
  • friss koriander
  • fél citrom leve

Elkészítés:

  • Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, majd egy kanál segítségével kanalazzuk ki a gyümölcshúst. Tegyük egy tálba, majd villával alaposan nyomkodjuk szét.
  • A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk apróra a lilahagymával együtt és adjuk az avokádóhoz.
  • Keverjük krémesre a sajtkrémmel, fűszerezzük sóval, borssal, friss vagy szárított fokhagymával és egy fél citrom levével, majd jól hűtsük be.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel.

TIPP: Gluténmentes kenyér és péksütemény receptek ITT!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy adagra vonatkoztatva 4 esetében:

Energia 272 kcal/1137 kJ 68 kcal/284 kJ
Fehérje 9,6 g 2,4 g
Zsír 17 g 4,2 g
Szénhidrát 18,2 g 4,5 g
Élelmi rost 9,4 g 2,3 g

A gluténmentes szendvicskrém receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: ,