Banános csokis gluténmentes tekercs
- 200 gr Sams Mills kakaós süteménypor
- 2 db közepes (M-es méretű) tojás
- 1 db banán (125 g meghámozva)
Krém:
- 1 db banán (125 g – meghámozva)
- 35 g Mester Család diabetikus étbevonó
- 30 g csomag csokoládés gluténmentes pudingpor
- 3 evőkanál rizs főzőkrém
- kb 50 – 100 ml víz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- A piskótához a banánt összetörjük, majd jó alaposan kikeverjük a többi alapanyaggal, sütőpapíros tepsire helyezzük és szétterítjük.
- Majd 180 °C fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- A kész piskótatésztát még forrón feltekerjük egy tiszta, nedves konyharuhába
- Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a krémet:
- A krémhez a pudingport csomómentesre kikeverjük a vízzel.
- Villával összetörjük banánt.
- Az étbevonót a rizs főzőkrémmel felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a banánt és pudingport, majd sűrűre főzzük.
- Ha kihűlt a piskóta, kitekerjük és megkenjük a krémmel, óvatosan ismét feltekerjük majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután már szeletelhető.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 40 perc
A dietetikus tippje: a banán glikémiás indexe (GI) a közepes kategóriába tartozik, ezért is érdemes ezt a sütit elkészíteni!
Tápanyagtartalom: | 8 szeletre vágva1 szeletben | 10 szeletre vágva 1 szeletben |
Energia | 745,2 kJ / 178,4 kcal | 594,6 kJ / 142,6 kcal |
Fehérje | 2,8 g | 2,3 g |
Zsír | 3,7 g | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,4 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 32,4 g | 25,9 g |
amelyből cukrok | 16,3 g | 13,0 g |
Rost | 1,6 g | 1,3 g |
A gluténmentes tekercs recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: banán csokoládé puding glutén és tejmentes lisztkeverék rizs főzőkrém Sams Mills gluténmentes süteménypor tojás