Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes bundás alma

gluténmentes bundás alma desszertSokszor elég valami gyors és egyszerű édesség, nincs szükség nagy tepsis sütikre és tortákra, épp csak pár finom falatra vágyunk egy hosszú munkanap végén. Ilyen esetekben tökéletes gluténmentes desszert lesz ez az édesség.

Hozzávalók 12 adaghoz:

  • kb. fél kg alma
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 130 g Schar Mix C gluténmentes lisztkeverék
  • 1 dl ALPRO mandulaital / tej
  • fél dl víz
  • 2 teáskanál nádcukor (20 g)

A sütéshez:

  • étolaj

A tálaláshoz:

  • fahéjas porcukor (1 evőkanál porcukor 1 mokkáskanál őrölt fahéjjal elkeverve)

Elkészítés:

  • Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és felkarikázzuk.
  • A mandulaitalt, a vizet és a tojást egy tálba mérjük, kikeverjük a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a Schar Mix C gluténmentes lisztkeveréket is.
  • Csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapunk.
  • Az almaszeleteket megmártjuk a masszában és forró olajban kisütjük őket.
  • Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Elkészítési idő: 30-40 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom 1 adagban, 12 adag készítésekor: szórás nélkül fahéjas porcukorral
Energia 313,2 kJ / 75,1 kcal 328,5 kJ / 78,7 kcal
Fehérje 0,8 g 0,8 g
Zsír 0,8 g 0,8 g
  amelyből telített zsírsavak 0,2 g 0,2 g
Szénhidrát 15,7 g 21,2 g
  amelyből cukrok 6,2 g 11,7g
Élelmi rost 1,7 g 1,8 g

A gluténmentes desszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikusa végezte el.

Kategória: , ,