Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes kifli reggelire, uzsonnára

gluténmentes kifli recpet

Friss, illatos, langyos kifli reggelire, nincs is ennél jobb, vajjal és kávéval, hogy jól induljon a nap.

Hozzávalók 4  nagyobb vagy 6 db kisebb gluténmentes kifli készítéséhez

  • 400 g Nutri free Mix per Pane gluténmentes lisztkeverék
  • 1 kávés kanál só
  • 200 ml kókuszital
  • 200 ml víz
  • 35 g margarin (vagy vaj)
  • 5 g gluténmentes porélesztő
  • kevés étolaj a kenéshez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd egy a gluténmentes lisztkeverékkel megszórt lapon átgyúrjuk.
  • Kör alakra kinyújtjuk, majd 4 egyforma körcikkre vágjuk.
  • A széles részétől haladva feltekerjük, majd meghajtjuk kifli formájúra
  • Megkenjük olajjal vékonyan, és 40 °C fokon 30 percig kelesztjük, majd újra vékonyan beolajozzuk és 180 °C fokon kb 22 percig sütjük még.

Nehézségi szint: közepes

Elkészítési idő: kb 1 óra 10 perc

Tápérték

Tápanyagtartalom 4 kifli készítésekor 1 darabban 6 kifli készítésekor 1 darabban
Energia 1814,0 kJ / 435 kcal 1209,7 kJ / 290,1 kcal
Fehérje 2,4 g 1,6 g
Zsír 7,1 g 4,8 g
  amelyből telített zsírsavak 1,8 g 1,2 g
Szénhidrát 87,6 g 58,4 g
  amelyből cukrok 4,6 g 3,1 g
Rost 4,0 1,5 g

A gluténmentes kifli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

A dietetikus tippje: A nagy kifliknek magas a szénhidráttartalma, ezért kisebb kifliket is készíthetünk!

Kategória: , ,