Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Banános csokis gluténmentes tekercs

banános kakaós gluténmentes tekercs recept sam mills lisztkeverékkelHozzávalók 8 szelethez:

Krém:

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • A piskótához a banánt összetörjük, majd jó alaposan kikeverjük a többi alapanyaggal, sütőpapíros tepsire helyezzük és szétterítjük.
  • Majd 180 °C fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  • A kész piskótatésztát még forrón feltekerjük egy tiszta, nedves konyharuhába
  • Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a krémet:
  • A krémhez a pudingport csomómentesre kikeverjük a vízzel.
  • Villával összetörjük banánt.
  • Az étbevonót a rizs főzőkrémmel felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a banánt és pudingport, majd sűrűre főzzük.
  • Ha kihűlt a piskóta, kitekerjük és megkenjük a krémmel, óvatosan ismét feltekerjük majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután már szeletelhető.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 40 perc

A dietetikus tippje: a banán glikémiás indexe (GI)  a közepes kategóriába tartozik, ezért is érdemes ezt a sütit elkészíteni!

Tápanyagtartalom: 8 szeletre vágva1 szeletben 10 szeletre vágva 1 szeletben
Energia 745,2 kJ / 178,4 kcal 594,6 kJ / 142,6 kcal
Fehérje  2,8 g 2,3 g
Zsír  3,7 g 2,9 g
  amelyből telített zsírsavak  1,4 g 1,1 g
Szénhidrát  32,4 g 25,9 g
  amelyből cukrok  16,3 g 13,0 g
Rost  1,6 g 1,3 g

A gluténmentes tekercs recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Sam Mills gluténmentes tekercs recept

Kategória: , ,