Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kakaós csiga készítés

kakaós csiga gluténmentes receptGluténmentes kakaós csiga készítése otthon

Hozzávalók 16 db kakaós csigához:

  • 250 g Il Pane di Anna gluténmentes lisztkeverék (nyújtható)
  • 20 g margarin (vagy ízlés szerint vaj)
  • 20 g édesítőszer (* 1:4)
  • 2 g gluténmentes porélesztő
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • kb 250 ml víz
  • cukrozatlan, gluténmentes kakaópor (kb. 2-3 evőkanál)
  • édesítő (* 1:4) (kb 2 evőkanál)
  • kevés rizsitalos olaj a kenéshez

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű
Elkészítés:

  • A gluténmentes lisztkeveréket, az édesítőt és az élesztőt egy tálba tesszük és összekeverjük, majd hozzáadjuk tojást és a margarint amit elmorzsolunk benne
  • Keverjük hozzá a vizet és jó alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk kelni 1 órát a tésztát
  • A kelesztés után gyúrjuk át a tésztát lisztezett lapon és nyújtsuk ki
  • Megkenjük a rizsitalos olajos keverékkel, meghintjük kakaóporral és édesítővel, majd felcsavarjuk
  • A felcsavart tésztát egyenlő darabokra felvagdossuk és sütőpapíros tepsire helyezzük
  • Megkenjük rizsitalos olajjal
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 16 – 20 perc alatt megsütjük

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: haladó

A gluténmentes kakaós csigákat Mona készítette illetve ezt a receptet készítettél el közösen az érdeklődőkkel a Tündér-Liget gluténmentes pékség sütőbemutatóján is.

Tápanyagtartalom 1 darabban
Energia 284,8 kJ / 68,3 kcal
Fehérje 1,3 g
Zsír 1,0 g
  amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 13,1 g
  amelyből cukrok 0,3 g
Rost 0,5 g

A gluténmentes kakaós csiga recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Így készítettük el a gluténmentes kakaós csiga receptet:

Kategória: ,