Borsós-kukoricás gluténmentes saláta
Többek között azért is szeretjük a tavaszt és a nyarat mert az összes zöldség már frissen is elérhető!
Most zsenge zöldborsóval készítettünk egy jó gluténmentes salátát!
Borsós-kukoricás gluténmentes saláta
Hozzávalók:
- 15 dkg rukkola saláta
- 20 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg füstölt főtt sonka
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- A zöldborsót kevés vízben megfőzzük, majd leöntjük a főzővizet róla és hűlni hagyjuk.
- A salátát alaposan megmossuk, a felesleges vizet lerázzuk róla és mély tálkákba szórjuk.
- A leszűrt és lecsepegtetett csemegekukoricát, a kihűlt borsót és a felkockázott sonkát sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és a
- tálakba adagoljuk.
- Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és így tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Gluténmentes receptgyűjteményünket nem csak cöliákiásoknak érdemes olvasnia.
Cöliákia esetén kiemelten fontos a gluténmentes étrendben a rostpótlás. Ehhez kiválóak a zöldségek és gyümölcsök. Bővebben a rostpótlásról itt olvashat,
- Recept címke: 30 perc alatt csemege kukorica olívaolaj rukkola sonka zöldborsó