Töltött cukkini – gluténmentes recept
- 2 db cukkini
- 15 dkg mozzarella
- 15 dkg gouda sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- só, bors
- pirospaprika
- 8-10 levél bazsalikom
Elkészítés:
- A bacont felkockázzuk és serpenyőben enyhén megpirítjuk.
- Közben a vöröshagymát felaprítjuk és a kissé megpirult baconhöz adjuk és üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és együtt pirítjuk néhány percig.
- Közben a cukkiniket megmossuk és hosszában félbevágjuk.
- Kiskanállal kikanalazzuk a magokat (az így keletkező mélyedésbe fogjuk a tölteléket halmozni.)
- A kikanalazott belsejét a baconös-hagymás serpenyőhöz adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 mokkáskanálnyi pirospaprikával ízesítjük és apróra vágott bazsalikommal szórjuk meg.
- Kb. 5 percig kevergetve pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
- A cukkiniket sütőtálba helyezzük és előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- A cukkinik mélyedését mozzarella darabokkal béleljük ki, majd rákanalazzuk a bacon-ös-hagymás keveréket.
- A tetejükre (rakhatunk még mozzarellát, ha maradt és) gouda sajtot reszelünk és sütőbe toljuk 20-25 percre.
- Akkor jó, ha a sajt szépen megolvad a tetején.
Elkészítési idő: 60 perc
- Recept címke: bacon bazsalikom cukkini fokhagyma gluténmentes egytálétel gouda sajt mozzarella paprika vöröshagyma