Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Töltött cukkini – gluténmentes recept

Töltött cukkini gluténmentes recept.Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 15 dkg mozzarella
  • 15 dkg gouda sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • só, bors
  • pirospaprika
  • 8-10 levél bazsalikom

Elkészítés:

  • A bacont felkockázzuk és serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  • Közben a vöröshagymát felaprítjuk és a kissé megpirult baconhöz adjuk és üvegesre pároljuk.
  • Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és együtt pirítjuk néhány percig.
  • Közben a cukkiniket megmossuk és hosszában félbevágjuk.
  • Kiskanállal kikanalazzuk a magokat (az így keletkező mélyedésbe fogjuk a tölteléket halmozni.)
  • A kikanalazott belsejét a baconös-hagymás serpenyőhöz adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 mokkáskanálnyi pirospaprikával ízesítjük és apróra vágott bazsalikommal szórjuk meg.
  • Kb. 5 percig kevergetve pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
  • A cukkiniket sütőtálba helyezzük és előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  • A cukkinik mélyedését mozzarella darabokkal béleljük ki, majd rákanalazzuk a bacon-ös-hagymás keveréket.
  • A tetejükre (rakhatunk még mozzarellát, ha maradt és) gouda sajtot reszelünk és sütőbe toljuk 20-25 percre.
  • Akkor jó, ha a sajt szépen megolvad a tetején.

Elkészítési idő: 60 perc

Kategória: