Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Olaszos GM egytálétel – könnyed és ízletes ebéd a mindennapokra

Olaszos GM egytálétel receptHozzávalók 4 személyre:

  • 350 g cukkini
  • 150 g paradicsom (1 nagyobb darab)
  • 500 g csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • fűszerek: só, bors,oregánó, bazsalikom
  • 100 g reszelt trappista sajt

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
  • A csirkemelleket mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd fűszerezzük be sóval, borssal, valamint szárított vagy friss oregánóval és bazsalikommal.
  • Egy teflon serpenyőt vékonyan olajozzunk ki napraforgóolajjal, majd hirtelen süssük ki benne a hússzeletek mindkét oldalát. Ne süssük túl szárazra, ropogósra a húsokat, mert még a sütőben is sülni fognak!
  • Mialatt a hús sül, készítsük elő a zöldségeket.
  • A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
  • A cukkinit és a paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel 0,5 cm vastag szeletekre. Egy tűzálló tálat vékonyan olajozzunk ki, majd fektessük rá a cukkiniszeleteket és enyhén szórjuk meg oregánóval és bazsalikommal.
  • Az elkészült hússzeleteket fektessük az előre lerétegzett cukkinikarikákra, majd azokra szórjuk rá a vékony fokhagymaszeleteket és halmozzuk rá a felszeletelt paradicsomokat úgy, hogy minden húsra jusson egy szelet.
  • A sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd szórjuk rá a húsra.
  • Az így előkészített ételt helyezzük a sütőbe, majd 20 perc alatt süssük készre. Akkor tudjuk, hogy készen van, ha a sajt ráolvadt a tetejére és enyhén kezd pirulni.
  • Ha elkészült, melegen tálalhatjuk is.
  • Barna rizst és friss salátát javaslunk mellé.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Energia 285 kcal/ 1192 kJ
Fehérje 39,5 g
Zsír 10,7 g
Amelyből telített zsírsav 5 g
Szénhidrát 7,4 g
Amelyből cukrok 0,6 g
Élelmi rost 1,6 g

A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A tápanyagszámítást, a GM egytálétel receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , ,

Ad