Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Pestós polentafalatok

Pestós polentafalatok, gluténmentes recept

Hozzávalók:

Házi pesztós pesto elkészítése:

  • kb. 30 db bazsalikomlevél
  • 3 dkg fenyőmag
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fél citrom leve

A polenta elkészítése:

  • A kukoricadarát beleszórjuk a sós vízbe és közepes, vagy annál alacsonyabb lángon 8-10 perc alatt sűrűre főzzük.
  • Ha kész, sütőpapírral bélelünk ki egy sütőtálat és beleöntjük a főtt polentát. Elegyengetjük és hűlni hagyjuk.
  • Közben elkészítjük a pestót: a hozzávalókat mozsárban krémesre törjük és kikeverjük.
  • Ha kihűlt a polenta, felszeleteljük és a pestóval megkenve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

A polenta egy gluténmentes recept amit nem csak gluténérzékenyek figyelmébe ajánlunk!

Kategória: , ,