Falatnyi gluténmentes minikuglóf
Tökéletes reggeli melengető falatok a téli időszakban, vagy uzsonnás-dobozba való mini finomságok ezek a pici kuglófok. Minikuglóf forma helyett elkészíthetjük mini muffin-sütőben is.
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 60 g cukor
- 100 g * vaj
- 1 teáskanál (12 g) sütőpor
- 100 g Barbara gluténmentes liszt
- 1 csipet só
- (ízlés szerint 1 citrom vagy 1 narancs reszelt héja)
Elkészítés:
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puhára olvasztott vajat és kikeverjük. (Ha ízesítjük, ekkor adjuk hozzá a citrom vagy narancs héját.)
- A sütőport összeforgatjuk a Barbara liszttel és a sóval, majd a tojásos keverékhez adjuk és alaposan összekeverjük.
- A masszát mini kuglófformákba kanalazzuk és 180 °C fokon kb. 15-20 percig sütjük.
* Gluténérzékenység mellé tárult tejcukorérzékenység esetén használhatunk laktózmentes vajat is.
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom 1 adagban | 15 kuglóf készítésekor | 20 kuglóf készítésekor |
Energia | 416,9 kJ / 101,7 kcal | 316,5 kJ / 77,2 kcal |
Fehérje | 0,9 g | 0,7 g |
Zsír | 6,1 g | 4,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,7 g | 2,8 g |
Szénhidrát | 10,1 g | 7,7 g |
amelyből cukrok | 4,0 g | 3,2 g |
Élelmi rost | 0,2g | 0,1 g |
A gluténmentes minikuglóf recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, dietetikusa végezte el.
- Recept címke: Barbara gluténmentes lisztkeverék cukor gluténmentes kuglóf recept gluténmentes liszt muffin receptek tojás vaj